Ingelill sin blogg

Thursday, November 23, 2006


De 2 siste ukene har me hatt engelsk undervisning 4 dager i uka. Me har delt inn klassene, og meg og Hanne Liv har hver våre klasser. Det e mange som absolutt ikke kan noenting, så det e litt vanskelig av og til å gjøre seg forstått, men har ellers gått veldig greit!
Me har lært de en del leker og sanger.
Det e gøy når folk går rundt i gangene å synge “Lord I lift Your Name” og “ Head and Shoulder”…
Ellers så e me ute kver kveld og koke ris på fatapera ( kullgruve ting) sammen med alle jentene på skolen. Dette e veldig koselig, og en fin måte å bli kjent me folk på.
Gassere e glad i ris, så det går for det meste i ris og grønnsaker me oss og, det e i grunnen ganske godt!
Etter dette går alle studentene å spise og legge seg. Sånn rundt kl 20.00 e det helt stille på internatet, og siden det ikke e noen strøm så e det jo og ganske mørkt. Så det har blitt tidlig kvelder for oss og. De låser døren på internatet kl 20.30 og det har vært litt stress. Meg og Hanne Liv må så fryktelig på do om nettene, og det e litt frustrerende når døra er låst og doen er ute… men det går jo det og!
Kl 5.00 om morgenene pleie eg våkne av høy synging fra alle studentene og at eg må sykt på do. Så da er det opp og ut på do, ute e alle allerede godt i gang me å koke ris til frokost eller vaske klær og rommene sine. Sykt tidlig oppe!
Me begynne å komme oss litt etter litt inn i denne rytmen me og, tar tidlig kveld, og då er det og tidlig opp! Dessuten begynne skolen kl 7.00 me morgensamling, og så etterpå har me undervisning.
Forrige helg va me med studentene i timene. De har noge kalt “grønne aktiviteter” på lørdags formiddag. Der lære de alt fra dyrking av rismarker, syr klær, sløyd og heimkunn. Me var me en klasse å lagde mat, va ikke helt typisk gassisk mat då. Menyen var faktisk pannekaker med hjemmelaget peanøttsmør eller med kokte grønnsaker. Har aldri prøvd denne kombinasjonene før, men det va ganske spennende!
Etterpå var det handling. Lørdag er typisk markedsdag, og da er det masse boder og folk på markedet. Så er det vaskedag nr 1. Mange av jentene går ned til elva og tar klesvaken for uka. Me blei med, men me har så langt vaske klær i baljer og vann fra brønnen.. Merkelig kor utrolig lang tid det kan ta å vaske klær altså, brukte en hel formiddag! Typisk at det regna etterpå at me hadde hengt de ut til tørk da, men sånn er det når regntiden endelig har kommet til Fandriana!
Ellers var det en rolig helg sammen med elevene på skolen, hadde fotballturnering og me pakka til avreise til Antsirabe.

1 Comments:

At 9:35 AM, Blogger Ingrid's blog said...

Hei ingelill!!
Kjekt å lese koss du har d!!

Kos deg videre!!
Sga hilse masse fra Aina!

Gla i deg!

Klemmer fra Ingrid

 

Post a Comment

<< Home